Переглянути
Найсвіжіший номер
журналу "РІА-Львів"!

Оксана Караванська у Нью-Йорку вразила американців українською етнікою

«Мода за мир», гасло під яким відбувся перший показ колекції Оксани Караванської у знаменитому The National Arts Club.

Українка стала першою, чию колекцію показали на престижному американському подіумі – у Нью-Йоркському The National Arts Club. Колекція Haute Couture Fall 2014, наскрізь пронизана темою України, викликала у поважної американської публіки справжній фурор.

Вступне слово перед 20-хвилинним модним шоу від Оксани Караванської зробив Надзвичайний і Повноважний Посол України, постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, який завітав на показ із дружиною Наталією. Посол зауважив, що в цей непростий і тривожний для України час американці мають чудову нагоду побачити особливу Україну – творчу, мирну і таку, яка з впевненістю дивиться у власне майбутнє. «Цей показ – це мода за мир», – додав пан Сергєєв.

- Так круто усвідомлювати, що тебе запросили зробити фешн-шоу у Національному Мистецькому Клубі Нью-Йорка, почесними членами якого свого часу були Сальвадор Далі та Зураб Церелі, – каже Оксана Караванська. – Моїми глядачами того вечора були саме американці. І тим приємніше було отримати овації, адже гості Клубу були неупередженими і керувались виключно своїми естетичними відчуттями. Перебуваючи під емоційним впливом від останніх подій в Україні, я не могла не додати у свою колекцію до космополітичного жіночного образу часточку душі народу моєї коханої України і створити з нашої етніки модний тренд осені 2014 року. Мені здається, американці відчули нашу країну, її дух, традиції. А для мене було дуже важливо донести до ньюйоркців велич й глибинну суть не тільки української культури, а й історії, яка тісно переплетена з європейською і світовою, є їхньою невід’ємною частиною.

Колекція Оксани Караванської Haute Couture Fall 2014 налічує близько п’яти десятків образів. Вона була представлена як одяг pret-a-porter, так і haute couture. Традиційно для Караванської її нова колекція інспірована, народжена та пронизана Україною. Музичний супровід до ексклюзивного показу у Нью-Йорку створив художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець. Аксесуари – від Talia Jewellery.


'); tid('spinner248').style.visibility = 'visible'; var slideshow248 = new TINY.slideshow("slideshow248"); jQuery(document).ready(function() { slideshow248.auto = true; slideshow248.speed = 10; slideshow248.alwaysauto = false; slideshow248.imgSpeed = 3; slideshow248.navOpacity = 25; slideshow248.navHover = 70; slideshow248.letterbox = "#000000"; slideshow248.linkclass = "linkhover"; slideshow248.info = ""; slideshow248.infoSpeed = 10; slideshow248.thumbs = "slider248"; slideshow248.thumbOpacity = 70; slideshow248.left = "slideleft248"; slideshow248.right = "slideright248"; slideshow248.scrollSpeed = 5; slideshow248.spacing = 5; slideshow248.active = ""; slideshow248.imagesthickbox = "true"; jQuery("#spinner248").remove(); slideshow248.init("slideshow248","image248","imgprev248","imgnext248","imglink248"); tid('slideshow-wrapper248').style.visibility = 'visible'; jQuery(window).trigger('resize'); }); jQuery(window).resize(function() { var width = jQuery('#slideshow-wrapper248').width(); var resheight = 65; var height = Math.round(((resheight / 100) * width)); jQuery('#fullsize248').height(height); });

Показ Оксани Караванської у Нью-Йоркському The National Arts Club, зокрема, відвідали дружини послів при ООН, «Міс Україна-1996» Наталія Швачко, редактори модних журналів (Vogue, Marie Claire, Elle, Town&Country, Harper’s Bazaar, ElegantNY, Flatt Magazine, Manhattan Luxury, NUTtiness, Wall Street Journal), представники провідних магазинів та бутиків.