Переглянути
Найсвіжіший номер
журналу "РІА-Львів"!

Проїзд у громадському транспорті Львова подорожчав до 3 грн

Сьогодні, 28 квітня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про підняття тарифу на проїзд у транспорті до 3 грн, починаючи з 1 травня.
Крім цього, виконком дав протокольне доручення про те, щоб найняти аудиторську компанію, яка до 1 липня повинна провести незалежну експертизу з перевірки розрахунків перевізників. «Якщо розрахунки не підтвердяться, то компанія, яка подала неправдиві розрахунки, піде з цього ринку», – сказав перший заступник мера Львова Олег Синютка. Він зазначив, що після отримання даних експертизи до питання тарифів повернуться знову.
Перед початком виконкому десяток активістів прийшли на пікет під стіни ратуші проти підняття тарифів на проїзд. Представник «Правого сектора» Віталій Сергатюк вважає, що підняття тарифів є незаконим, оскільки перевізники не показують справжніх прибутків.
На виконавчому комітеті в. о. директора департаменту ЖКГ Володимир Олійник сказав, що від останнього перегляду тарифів, а це понад 3 роки, вартість палива зросла на 80%.
Нагадаємо, 27 березня та 11 квітня відбулися громадські слухання, на яких піднімали питання, щодо підвищення вартості проїзду у міських маршрутках. Жодного рішення тоді не прийняли, тож питання підвищення тарифу мав розглянути виконавчий комітет Львівської міськради.